keskiviikko 26. syyskuuta 2012

M & M Cookies


Tämä ohje on "Maailman ihanimmat leivonnaiset" -kirjasta, jossa on Maku-lehdessä ilmestyneet ohjeet "Leipurin terveiset maailmalta" -sarjassa. Kirjaan on koottu suolaisia ja makeita herkkuja 15 eri maasta. Tämä keksiohje on yksi suosikeistani kirjasta, eikä varmaan tarvitse kertoa, että ohje on tietenkin Amerikasta ;) Rakastan kaikkia amerikkalaisia ohjeita! Rakastan myös ruoka- ja leivontakirjoja, tekisi mieli hankkia kokoajan lisää! Rakastan myös keksejä ja pikkuleipiä. Tämän ohjeen cookiet ovat ihanan makuisia ja sitkeitä. Kannattaa kokeilla, ja tosiaan liimata se keksipurkin kansi kiinni ;)


100 g voita
1 dl fariinisokeria (tiivis mitallinen)
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 ½ dl suklaarakeita
 
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna ja vaniljasokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja suola.
Kaada jauhoseos sekä suklaarakeet voivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Älä enää vatkaa sähkövatkaimella, jotta makeiset eivät mene rikki.
Pyöritä taikinasta pallosia ja litistä pallot pellille, leivinpaperin päälle. Paista keksejä 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet reunoiltaan, mutta ovat vielä keskeltä pehmeitä. Anna keksien jäähtyä ennen kuin siirrät niitä.

* Tein kaksinkertaisen annoksen taikinaa ja jaoin sen kahtia. Toiseen osaan sekoitin M & M -suklaarakeita ja toiseen taas ranskanpastilleja.

* Jos haluat pienempiä keksejä, pyöritä pienempiä palloja jotka littaat pellille. Keksit leviävät vielä jonkin verran uunissa, joten muista jättää väliä.

8 kommenttia:

  1. kivan näköisiä pikkuleipiä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä ovat niin pirteitä ja leikkisiä, että sopisivat hyvin esim. lastenkutsuille =)

      Poista
  2. ihanan näköisiä pikkuleipiä,pitää testata :) ja aivan ihana blogi muutenkin,nyt tänne eksyin Vilijaanan blogista :) tulen käymään varmasti uudestaankin :) Hyvää syksynjatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Mukavaa, kun eksyit, tervetuloa uudestaan:)
      Aurinkoista syksyä!

      Poista
  3. sinut saa varmasti linkittää blogiini,itse aloitin blogin pidon vasta täällä. opettelen käyttöä ja valokuvaukseen olenkin saanut vinkkejä netistä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu toki saa linkittää!:)

      Kyllähän tässä harjoittelemista on ja kokoajan oppii lisää. Itse aloitin bloggaamisen kesällä 2009 vuodatuksessa. Tuossa sivupalkissa onkin linkki vanhaan blogiini. Siirryin kuitenkin tänne bloggeriin nyt 2012 kesän lopulla vuodatuksen ongelmien takia.

      Mieheni on todella kiinnostunut valokuvauksesta, joten häneltä olen saanut opastusta kuvaukseen.

      Poista
  4. joo itse kans olen aloittanut vuodatuksessa blogin pidon 07 tms,mutta juurikin tämän vuoden kuvien katoamisen yms ongelmien jälkeen,mieheni suositteli tätä blogin pitoon,ja nyt siirrellyt vanhoi reseptei uuteen blogiin ja tietty uusia kokeiltu. Joo kyllä tämä on oppimista ym kokoajan,mutta mukavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuodatus oli helpompi käyttää, mutta olen silti oikein tyytyväinen vaihdokseen ja bloggerin ominaisuuksiin..:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥