torstai 6. syyskuuta 2012

Puolukkapiirakka


Marjoja, marjoja, marjoja. Niitä piisaa! Kohta vaihdetaan sitten omenaohjeisiin! Haimme omenoita ja luumuja mieheni isovanhemmilta. Luumuja ei pahemmin nyt ollutkaan, sen verran kyllä, että luumutorttu toteutuu. Omenoita sen sijaan saamme hakea niin paljon kuin jaksamme.

Kokeilin jo jokunen aika sitten tätä Maistuis varmaan sullekin! -blogista löytynyttä puolukkapiirakkaa. Piirakka oli herkullista vaniljakastikkeen kera, myös vaniljajäätelö on hyvä kaveri. Piirakka sai hyväksyntänsä myös avomieheltäni, joka ei ole puolukan suurimpia ystäviä.

Pohja:
100 g voita sulatettuna
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
4 dl puolukoita
0,5 dl sokeria

Muruseos:
50 g voita sulatettuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
(2 rkl VALO 24 h paahdettua rouhittua pellavaa + puolukka/luomu)

Sekoita voisulan joukkoon muna, sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä apuna jauhoja. Levitä puolukat pohjataikinalle ja ripottele päälle sokeri. (Jos käytät pakastepuolukoita, käytä ne jäisinä ja lisää niiden joukkoon 1,5 rkl perunajauhoja.). Sekoita muruseoksen aineet keskenään ja levitä puolukoiden päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Oi oi, herkkua!! Mä olen siitä "ihmeellinen", että puolukka ei maistu lainkaan tuoreeltaan (sama punaherukoiden kanssa), mutta leivonnasissa maistuu ja mm. puolukkarahka on aivan ihanaa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä syön suoraan puskasta punaherukoita, mutta puolukka ei kyllä mene sellaisenaan, sen täytyy saada jotain makeaa rinnalleen! :) Puolukkarahkaa ei ole muuten tullut syötyä vuosiin!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥