torstai 6. syyskuuta 2012

Riisipuuro ja kuningatar-mehukeitto




Riisipuuro  (4:lle)

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
n. ½ tl suolaa
(nokare voita tai margariinia)

Kiehauta vesi esim. teflonkattilassa, lisää riisi.
Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
Lisää maito ja keitä miedolla lämmöllä n. 40 min, välillä sekoittaen.
Mausta suolalla ja voinokareella.

* Helpoimmalla pääset, jos omistat haudekattilan, näin puuro ei pala pohjaan.

Kuningatar-mehukeitto

9 dl laimennettua marjamehua (esim. viinimarjoista tehtyä)
(sokeria)

Suurus:
1 dl vettä
2-3 rkl perunajauhoja

1-2 dl vadelmia
1-2 dl mustikoita

Kiehauta mehu ja sokeri, siirrä kattila sivuun liedeltä. Sekoita suuruksen vesi ja perunajauhot ja lisää ohuena nauhana nesteeseen, niin ettei perunajauho muodosta kokkareita. Siirrä takaisin levylle ja kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Siirrä pois levyltä, kun seos kiehahtaa. Lisää joukkoon lopuksi marjoja tai sosetta.

* Ulkomaalaisia marjoja kannattaa keittää 2 min 90 asteessa, jotta bakteerit kuolevat. Pakastaminen tai lievä kuumennus ei poista bakteereja.

* Suomalaiset marjat voi lisätä lopuksi mehukeittoihin ja kiisseleihin, tuoreina tai pakastettuina. Suomalaisia marjoja ovat varmuudella ne, jotka olet itse kerännyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥