lauantai 8. syyskuuta 2012

Torta della nonna


Torta della nonna on italialainen juustokakku, jossa on mantelia, kananmunaa ja tuorejuustoa. Kakku on aika monimutkainen. Leila Lindholmin kirjasta löytyi tällainen helpompi ja mutkattomampi versio kakusta!

150 g pehmeää voita
300 g mantelimassaa
6 kananmunaa
250 g ricottajuustoa
1 pestyn sitruunan kuori
1 pestyn appelsiinin kuori
1 karvasmanteli tai 2-3 tippaa karvasmanteliöljyä (manteliaromia)
½ dl vehnäjauhoja

Voita ja mantelilastuja vuokaan
Pinjansiemeniä
Tomusokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja raastettu mantelimassa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat vaahtoon yksitellen.  Sekoita joukkoon ricottajuusto, raastetut hedelmänkuoret ja raastettu karvasmanteli tai karvasmanteliaromi. Kääntele taikinaan lopuksi vehnäjauhot. Voitele halk. 24 cm:n irtopohjavuoka ja ripottele mantelilastut vuokaan. Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle pinjansiemenet. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa 25-30 min. Kokeile kypsyyttä tikulla, joka ei saa jäädä tahmeaksi. Sihtaa kakun päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Tarjoa esim. kevyesti vaahdotetun kerman kanssa.



6 kommenttia:

  1. Oi vitsi miten hyvältä näyttää! Noi mansikat ja kirsikatkin näyttää niin herkulta tossa päällä, oi että :-) Varmaan superhyvää!

    VastaaPoista
  2. Ihanan värikäs kakku! Varmasti hyvää :p

    VastaaPoista
  3. Ihanaa herkkua... Pinjansiemenet ovat kivan näköisiä tuossa pinnalla!

    VastaaPoista
  4. Miten voikaan näyttää noin herkulliselta! Varsinkin tuo viimeinen annoskuva. Nami!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteistanne. Kakku kyllä mielestäni vaatii jotain marjoja tai hedelmiä rinnalleen, sekä jäätelöä tai kermavaahtoa. Mansikat ja kirsikat olivat todella makoisia! Tämä toimitti tänä vuonna juhannuskakkumme sijaa, ja kyllähän tämä melkoisen kesäinen onkin. Kunpa itse kesäkin olisi ollut yhtä aurinkoinen ;)

      Poista
  5. oi mikä annoskuva =P upea torttu

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥