tiistai 18. joulukuuta 2012

Hyydytetty lohivoileipäkakku


Tämän ohjeen olen ottanut noin vuosi sitten Tupun tupa -blogista. Tällaiset moussekakut on ihan mukavaa vaihtelua perinteisille voileipäkakuille. Saattaa maistua myös sellaiselle, joka ei muuten voikkareista välitä. Minä rakastan erilaisia voileipäkakkuja suunnattomasti, mutta harvoin niitä jaksan ruveta väsäämään. Tämä on onneksi helppo ohje. Sopisi mielestäni ihan hyvin loppu vuoden juhliin.

250 g tummaa leipää
200 g vaaleaa leipää

TÄYTE:

7 liivatelehteä
200 g esim. valkosipulilla maustettua tuorejuustoa
1 tlk ranskankermaa
1 tlk kermaviiliä
300 - 400 g kylmäsavulohta (tai graavilohta)
1 dl ruohosipulisilppua
1/2 dl tillisilppua
1 rkl tuoretta hienonnettua basilikaa
1 punainen paprika
2 rkl situunanmehua
1 tl sitruunapippuria
2 dl kuohukermaa


Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Notkista tuorejuustot ja lisää ranskankerma ja kermaviili, pieniksi kuutioitu kylmäsavulohi, yrttisilput, pieniksi kuutioiksi leikattu paprika, sitruunanmehu ja pippuri. Liota kylmästä vedestä puristetut liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja sekoita täytteeseen. Anna täytteen päästä hyytymisen vauhtiin ja lisää lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma. Hienonna tumma ja vaalea leipä erikseen. Leivistä ei tarvitse poistaa kuoria. Levitä tummasta leipärouheesta ensin kerros irtopohjavuoan pohjalle, levitä sen päälle täytettä, sitten vaalea leipäkerros ja taas täytekerros, kunnes vuoka täyttyy. Levitä lohitäyte päälimmäiseksi. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irroita reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele halutessasi.

8 kommenttia:

  1. Voileipäkakut päihittävät kahvipöydässä aina täytekakutkin, jos minulta kysytään.;) Myös tällaiset hyydytetyt kakut on ihania, ja paljon vaivattomampia tehdä. Minulla on yksi hyytelökakkuresepti, mitä tulee useimmiten käytettyä tällaiseen suolaiseen. Pitää taas jossain vaiheessa tehdä, että saa reseptin uuden kuvan kanssa blogiin.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Tykkään kyllä makeastakin, mutta kyllä voileipäkakut on suurinta herkkuani. Jos ne vaan on hyvin tehty, joskus on tullut aika kammottaviakin virityksiä vastaan.:D

      Sinun reseptisi kiinnostaa! Tätäkin voisi ehkä jotenkin jalostaa, jotain jäin vielä kaipaamaan... hmm... Ehkä teen pohjan ensi kerralla hyytelökakkuun kuitenkin esim. hapankorpuista tms.

      Poista
    2. Hapankorpuista tulee hyvä ja maukas pohja näihin. Hapankorppupohja on siinä vakiokakussanikin. Kakkuun tulee mm. katkarapuja, keitettyä kananmunaa, oliiveja ja raejuustoa.:) Taidanpa tehdä sellaisen jo ensi kuussa syntymäpäivilleni.;)

      Poista
    3. Juu ehdottomasti tuon ohjeen haluan, ihania aineksia tulee vakkarikakkuusi..:) Onneksi syntymäpäiväsi on pian!;)

      Poista
  2. Ihanan oloinen kakku ja nimenomaan kalaversiona. Minä taasen tykkään enemmän oikeasta leipäpohjasta/lisästä kakussa. Nytkin eräässä joulupöydässä oli aika karseaa pohjaa vastaavassa kakussa hapankorpuista tehtynä...oli kivikovaa ja rasvasta.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan perinteiset voileipäkakut on minun suosikkejani, mutta välillä tekee mieli kokeilla jotain uutta ja nämä hyydytettävät kakut on kyllä niin helppoja ja nopeita.

      Tässä ohjeessa leipiä ei kostutettu mitenkään.. Ensi kerralla kostuttaisin leivät esim. maidossa. Tulos oli ehkä hieman kuivakka makuuni, mutta hyvää tämä muuten oli, melko mietoa.

      Hapankorppupohjaan en osaa ottaa kantaa ollenkaan, kun on vielä kokeilematta se kokonaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥