perjantai 21. joulukuuta 2012

Valkoiset piparkakut


Vielä ehtii leipoa jouluksi vaikka näitä hyvin perinteisiä, voilta ja sokerilta maistuvia vaaleita pipareita.

Meillä on usein jouluna kanelimuroleipiä, tänä vuonna ajattelin, että jätän vaaleat piparit väliin, mutta Mimmi vinkkasi sen verran hyvän ohjeen, että pitihän sitä vielä kokeilla.



Valkoiset piparkakut

250 g voita (kannattaa laittaa maun takia nimenomaan voita, ei margariinia)

250 g sokeria

2 isoa munaa

500 g vehnäjauhoja (puolikarkeita)

½ tl soodaa

2 tl vanilliinisokeria (tai vanilja-)

Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää munat ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita taikina muovipussiin ja tekeytymään/kovettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai vaikkapa ihan seuraavaan päivään.

Paloittele kovettunut taikina esim. 4 palaan ja pehmennä paloja käsin pöytää vasten hieromalla. Kaulitse taikinasta jauhotetulla pöydällä halutun paksuinen levy ja ota muotilla haluamasi malliset pikkuleivät. Paista pikkuleivät  + 175 - 200 asteisessa uunissa n. 10 min, pikkuleipien paksuudesta riippuen. 

Vahdi pikkuleipiä - tarkoitus on, että pikkuleivät jäävät vaaleiksi päältä. Nostele pikkuleivät jäähtymään tasaiselle alustalle, ei päällekkäin.

6 kommenttia:

  1. Nami, kuulostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Nättejä.:) Jouluna pitääkin leipomuksissa maistua voi ja sokeri.;) Itse meinasin eilen vielä alkaa leipomaan yksiä pipareita, mutta jätin kuitenkin tekemättä. Jouluksi on jo kaapit, jääkaapit ja pakastimet täynnä syömistä. Teen sitten vaikka syntymäpäiväkseni ne keksit.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Näitä teinkin aivan hetken mielijohteesta, vaikka kaikenlaista on jo jouluksi tullut tehtyä.:)

      Poista
  3. nyt ei kerkiä kokeilemaan enään,mutta vaaleiden pipareiden taikina kyllä odottaa jääkaapissa ;)melkein sama ohje mutta maustetaan kardemummalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä vaaleita perustaikinoita voikin varioida mieltymystensä mukaan eri mausteilla. Kardemummaa en ole vielä kokeillutkaan.;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥