sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Porkkana-appelsiinisalaatti rusinoilla ja gremolata-aioli kalalle


Tänään tein kalalle kylmän kastikkeen Maistuis varmaan sullekin! -blogin ohjeella. Kastike loppuikin viimeiseen pisaraan saakka, joten tätä tehdään toistekin.


Gremolata-aioli

1 valkosipulinkynsi
1 dl hienonnettua persiljaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 - 2 rkl sitruunamehua
1 keltuainen
suolaa ja valkopippuria
2 tl juoksevaa hunajaa
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl oliiviöljyä
1 prk kermaviiliä

Mittaa ainekset öljyjä ja kermaviiliä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää öljyt ohuena nauhana koneen käydessä, kunnes muodostuu pehmeä majoneesi. Sekoita gremolataan kermaviili lusikalla. Tarkista maku. Anna tekeytyä jääkaapissa tarjoiluun asti.



Tein myös tätä herkullista ja nostalgista salaattia. Pienenä nypin rusinat pois lautaselta, nyt kahmin niitä suurin piirtein kaksin käsin.;)

Porkkanaraaste appelsiinilla ja rusinoilla

4-5 porkkanaa
1 appelsiini
1 dl rusinoita

Kuori ja raasta porkkanat. Kuori appelsiini ja pilko se palasiksi. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita.

2 kommenttia:

  1. Sinä kokeilitkin aiolia hyvin nopsaan. Kiva, kun tykkäsitte.:) Porkkanaraaste appelsiinin tai ananaksen kanssa on hyvää. Ja kyllä vain rusinatkin hyvä lisä on joukkoon.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkia aineksia sattui olemaan kaapissa valmiina, kun persiljaakin olin käyttänyt lauantain soppaan, joten resepti pääsi heti kokeiluun.:) Oli oikein raikasta ja hyvää lohen kanssa! Tänään kokeiltiinkin jo tonnikala-lohkoperunoita!;)

      Äiti oli erityisen mielissään porkkanaraasteesta, jossa on appelsiinia ja rusinoita.;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥