keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Rahkapiirakka (pullapohjalla & muruseoksella)


Ainakin kerran keväässä on pakko tehdä myös rahkapiirakka pullataikinapohjalla. Useimmiten täytteeseen päätyvät rusinat (nam!), mutta persikkainenkin versio on herkullista. Jos pullapohjainen piirakka ei innosta, suosittelen persikka-rahkatorttua muropohjalla, ohje täällä.

Rahkapiirakka pullapohjalla & muruseoksella


½ annosta pullataikinaa, ohje löytyy mm. täältä.

Täyte:
1 prk maitorahkaa
1 prk Valio sitruunarahkaa
2 kananmunaa
yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
1,5 dl sokeria
1 rkl vanilja- tai vanilliinisokeria

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään sekaisin ja kaada kaulitun pullataikinan päälle pellille.

Päälle:
Säilykepersikoita
tai esim. rusinoita, mangoviipaleita, aprikoosinpuolikkaita, ananasrenkaita tai mansikkaa.

Tällä kertaa laitoin piirakan päälle myös muruseoksen, ei ole pakollinen. On hyvää ilmankin, mutta välillä tekee hyvää vähän liioitella. Myös pullataikinasta tehty ristikko on kivan näköinen piirakan päällä, silloin tarvitset vain pullataikinaa enemmän kuin tuon ½ annosta.

Muruseos:
75 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria

Sulata voi ja sekoita siihen sokeri ja vehnäjauhot. Ripottele muruseos tasaisesti piirakan päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa 20 - 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat kauniin ruskeat.

8 kommenttia:

  1. Varsinkin pääsiäisenä pitää aina olla jokin rahkaleipomus pöydässä. Olen vähän kahden vaiheilla teenkö tänä vuonna pullapohjaisen vai muropohjalla. Rusinoita tulee melkein aina perinteisesti käytettyä, mutta nyt olen ajatellut käyttää persikkaa. Toisaalta tekee mieli kokeilla yhtä pullapohjaista ideaa, mutta muhkea rahkakakkukin olisi ihana. Ehkä pitää tehdä molemmat.;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tehtiin jo pari viikkoa sitten pullapohjainen rahkapiirakka johon laitoin rusinoita. Oli se vaan taas niiiin hyvää, edes kuvaa ei kerennyt ottamaan.;) Tämä rahkapiirakka onkin viime vuodelta.:) Tuo muropohjainen piirakka, jota meillä on nyt tehty kaksi kertaa on mielettömän hyvä ohje. Rahkassa maistuu kunnolla sitruuna ja kerros on muutenkin todella muhkea. (Lisäsin myöhemmin reseptin loppuun palakuvan, josta näkee kuinka paksusti rahkaa tortussa on.)

      Poista
  2. Voih ja oih... tälläinen pullapohjainen kyllä maistuisi!! Kukahan sitä tekesi meille ;) Se jotenkin tuntuu niin kovin työläältä, mutta kyllä se vaan niin hyvää olisi!! nams!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se pullataikinan teko on hieman työläs / aikaa vievä osuus, mutta täytteen tekeekin sitten kädenkäänteessä. Perinteinen rahkapiirakka on vaan parasta!;)

      Poista
  3. Pullataikinapohja on takuulla hyvää, tein itsekin muropohjalla hiukan erilaisen piirakan, kunhan saisin vaan postattua ulos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullapohja on niin ihanan perinteinen. Muropohjaiset rahkapiirakat on tavattoman hyviä.:) Itselläkin on monta ihanaa ohjetta!

      Poista
  4. herkullisen näköistä,kyllä rahakaleivonnaiset kuuluu pääsiäiseen,pakko varmaan TAAS leipoa vaikka juuri on syöty mahat täyteen herkkuja ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on nyt ennen pääsiäistä ollut onneksi pieni herkkutauko, onneksi on löytynyt päivitettävää silti tänne blogiin. Pääsiäisenä täytyy herkutella!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥