Ihanat kauralastut
80 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl isoja kaurahiutaleita
1 muna
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.
Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Anna sokereiden sulaa voihin.
Lisää kattilaan kaurahiutaleet, muna, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita hyvin.
Nostele taikinasta kahden lusikan avulla melko pieniä kekoja leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä kasojen väliin reilusti tilaa, sillä lastut leviävät uunissa reilusti.
Paista lastuja 8-10 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna lastujen jäähtyä hetki pellillä ennen kuin nostat ne tasaiselle alustalle kovettumaan kunnolla.
Kauralastut on tosi hyviä. Ei olekaan tullut vuosiin tehtyä. Lapsena niitä tehtiin useinkin makean nälkään. Olivat niin helppotekoisia.:) Kaupan kauralastuja olen silloin tällöin ostanut, mutta ne eivät ole ihan niin hyviä kuin itse tehdyt. Vähän turhan rapeita ja makeita.
VastaaPoistaOn helppoja ja hyviä, valmistuvat vartissa. Kyllä näistä aina lapsuus ja nuoruus mieleen tulee, ja erityisesti kotitaloustunnit. Tykkään niistä kaupankin kauralastuista, välillä tulee ostettua.:)
Poista