tiistai 2. huhtikuuta 2013

Ruissipsit lohitäytteellä


Pientä suolaista nopeasti kahvipöytään. Tahnan ohjeen nappasin Kakkukioski-blogista, omat muutokset suluissa. Näitä tuli syötyä... monta! Alunperin piti ostaa noita Väinämöisen palttoonappeja, mutta unohtuivat kauppaan. Lähikaupassa oli onneksi ruissipsejä, jotka sopivat tähän hommaan ihan loistavasti.

Lohitahna ruisnapeille (tai -sipseille)

250 g kylmäsavulohta
200 g yrttituorejuustoa
2 dl vispikermaa
basilikaa silputtuna
loraus sitruunamehua
musta- ja valkopippuria
(tilliä)
(ripaus suolaa)

Pilko lohi. Notkista tuorejuusto monitoimikoneella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä ja mausta. Voit halutessasi tehdä täytteen jo edellisenä iltana valmiiksi maustumaan. Pursota täyte ruisnappien päälle.

14 kommenttia:

  1. Tällaiset pienet suolapalat on ihania.:) Ruissipsejä ei ole tullut vielä testattua. Niihin taitaa saada paremmin täytettä kuin palttoonnapeille. Ainakin näyttävät kuperammilta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä täytyy ehdottomasti tehdä vähän suurempiin juhliin ensi kerralla. Valmistuvat todella nopeasti ja helposti, ja kaikkihan tällaisista tahnoista tykkäävät.;) Ovat kuperampia, kivasti mahtui täytettä ja syöminen ei ollut sottaista.:)

      Poista
  2. Kylläpä tulee vesi kilelle :P Olen tehnyt itsekkin tälläisia krustadpohjiin ja on kyllä niiin herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kertoa, että olivat ihania.. Aika monta tuli syötyä.;)

      Poista
  3. Voi että,nämä on ihania =P lapset pyysivät synttäreillekkin,mutta minä en tehnyt kuitenkaan,kamala äiti ;)

    VastaaPoista
  4. Ovat ihania. Itse tykkäisin kaikenlaisista kalatäytteistä, vaan moneasti pitää tehä lihatäyte, kun kaikki ei syö kalaa, eikä olevinaan viitsi tehä kahta täytettä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kala suosiossa, mutta jotain lihatäytettä täytyy ensi kerralla kokeilla, vaikka poroa!:)

      Poista
    2. Hei Melody! Ihana blogi sinulla! Kävin kattelemassa New York juustokakun paisto-ohjeita sinulta kun itse kerran tein niin oli liian kauan aikaa uunissa. Nyt olisin kysynyt miten valmistaisit porotäytteen tällaisiin suolapaloihin? :) olisi tosi mahtavia tehdä viikonlopuksi!

      Poista
    3. Hei Sanna! Mukavaa kun liityit lukijaksi.:) Tiedätkö mitä? Olen koko viikon suunnitellut tekeväni porotäytteisiä pikkusyötäviä!:) Hauska sattuma että tulit kyselemään ohjetta. Olen suunnitellut tekeväni täytteen näillä raaka-aineilla: 250 g kylmäsavuporoa, 200 g vaahdotettua kermaa, 200 g pippurituorejuustoa, 1 punainen paprika hienonnettuna, 1 punasipuli hienonnettuna, niput ruohosipulia ja / tai persiljaa hienonnettuna (lisäksi koristelua varten). Täytteen ainekset kannattaa hienontaa oikein hienoksi, jotta pursotus on sitten helpompaa.

      Mielessäni kävi myös näin syksyn teemaa ajatellen, että puolukoitakin voisi koristeluun käyttää, kun sopivat poron kanssa hyvin yhteen.:)

      Toivottavasti tästä oli sinulle apua.:)

      Poista
    4. Kiitos Heidi vastauksesta ja kyllä vaikuttaa hyvältä täytteeltä. Kokeilen viikonloppuna! :) Niin ja tuo puolukkaidea on kyllä tosi kiva. Jotain uutta ja näyttäisi varmasti hyvältä :)

      Poista
    5. Mukava kuulla, että tästä oli sinulle apua.:)

      Poista
  5. Moneen sipsiin täyte suunnilleen riittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en enää yhtään muista, että minkä verran näitä silloin tehtiin. Veikkaisin, että noin 40 sipsille (tai palttoonapille) täyte riittää.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥