torstai 2. toukokuuta 2013

Pipsan perunasalaatti


Tein hetki sitten taas yhden uuden kirjahankinnan. Ensimmäisenä Pipsa Hurmerinnan, Pipsan keittiössä -kirjasta päätyi kokeiluun Jumalainen perunasalaatti. Kirjassa on paljon muitakin hyviä ohjeita, joista suurin osa on kasvispainotteisia, mutta myös liharuokia löytyy. Jälkiruokiakaan ei ole unohdettu, ja niistäkin haluan kokeilla joka ikistä! Reseptejä yhdistää helppous, kansainvälisyys ja tyylikkyys. Upeat kuvat hivelevät silmää, ja jokaisen reseptin kohdalla on myös pieni tarina. Suosittelen tutustumaan!

"Tämä kirja sopii kaikille ruoanlaitosta kiinnostuneille, jotka kaipaavat uusia ja yllättäviä reseptejä ja uskaltavat heittäytyä keittiössään makujen maailmaan."

Kirjassa lukee myös, että tämä salaatti sopii erinomaisesti kesälounaalle tai piknikille, mutta voi tätä tarjoilla myös vaikka uudenvuoden juhlissa!

Itse silppusin päälle vielä villirucolaa, kun meillä sitä sattui olemaan, varsinaiseen ohjeeseen se ei kuulu.

Jumalainen perunasalaatti

Ainekset
1 kg uusia perunoita
vettä
suolaa
2 pkt Peltola Blue tai Aura Gold -sinihomejuustoa

Kastike
2 rkl kokojyväistä dijoninsinappia
2 dl oliiviöljyä
½ dl punaviinietikkaa
1 tl vaahterasiirappia tai sokeria
mustapippuria
1 luomusitruuna
1 nippu kevätsipuleita

Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä. Keitä perunoita, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä, eli noin 20 minuuttia. Valmista kastike perunoiden kypsyessä. Sekoita isossa kulhossa sinappi, öljy, etikka, vaahterasiirappi tai sokeri sekä ripaus suolaa ja muutama kierros mustapippuria myllystä. Raasta joukkoon yhden sitruunan kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Hienonna kevätsipulin valkoiset ja vihreät osat ja sekoita ne kastikkeeseen.

Sekoita kuumat perunat kastikkeeseen isolla puulusikalla. Perunat on hyvä sekoittaa kastikkeeseen mahdollisimman kuumina, koska silloin kastike imeytyy niihin parhaiten.

Anna perunoiden jäähtyä ja kääntele sitten kuutioitu sinihomejuusto salaatin sekaan. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan. Jos perunat ovat imeneet kaiken nesteen, lisää vielä hieman oliiviöljyä.

14 kommenttia:

  1. Nam,näyttääpä hyvältä!! :) Ja kiitos kirjavinkistä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti.:) Kirjan ohjeet ovat ehkä maailmalta, mutta raaka-aineet ovat sellaisia jotka löytyvät kuitenkin läheltä.:)

      Poista
  2. oi että,näyttää kyllä herkulliselta ja hyvä kuva...minä jotenkin vierastan dijon sinappia,mutta pitäisi vaan opetella sitä käyttämään...ja tässähän makeutta lisätään kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilijaana.:) Sinappi varmasti jakaa mielipiteet, mutta minusta se sopii perunasalaattiin hyvin.:) Aika monia ruoka-aineita oppii käyttämään ja lopulta niistä voi jopa pitää.;)

      Poista
  3. Hurjan hyvän näköistä!:) Tätä pitää tehdä, kunhan alkaa saamaan kunnollisia uusia perunoita. Meillä tykätään Dijonin hunajasinapista. Sitä söisi melkein vaikka paljaaltaan.;) Täytyy ostaa nyt tuota kokojyväistäkin, se näyttää kivalta tuolla salaatin joukossa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Varsinkin mieheni kehui tätä salaattia vaikka kuinka. Ja söi tätä varmasti eniten.. Dijonin hunajasinappia meillä on aina jääkaapissa, on se niin hyvää, sellaisenaan tai ruoanlaitossa.;) Tuota kokojyväistä sinappia käytin tosi paljon duunissa salaatteihin ja salaatinkastikkeisiin. Sopii tosi hyvin. Kokeile ihmeessä.:) Toivottavasti pian saa suomalaisia uusia perunoita, teen tätä silloin heti ison satsin!

      Poista
  4. Kiva kuulla kokemuksia! Itsekin Pipsan kirjan omistan, ja toistaiseksi kokeillut reseptit ovat olleet tosi hyviä. Tätä en ole vielä tehnyt, mutta pian aion...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, on hyvää. Pipsan kirjassa on paljon oikein lupaavia ohjeita, joita varmasti tulen kokeilemaan.:)

      Poista
  5. Tätä on pakko kokeilla grilliruoan kaveriksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepa.:) Perunasalaatti on hyvää grilliruoan kanssa!

      Poista
    2. Kiitos ohjeesta, oli ihan järjettömän hyvää!

      Poista
    3. Kiva kuulla, että teilläkin tästä tykättiin! :)

      Poista
  6. Kiitos ohjeesta! Kun juuri nyt kantarellijoukkiot lähestulkoon juoksevat metsässäkulkijan luokse, niin lisäsin vielä noin litran kantarelleja samaan aikaan Aurajuuston kanssa. Olihan herkku. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että maistui! Ja kantarellilisäys kuulostaa ihan huipulta.:) Itsekin löysin jo ihan mukavan satsin kantarelleja ja jotain hyvää niistä pitäisi kehitellä.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥