tiistai 18. kesäkuuta 2013

Hermannin ystävyyskakku


Äitini sai työkaveriltaan Hermannin. Äitini hoivasi Hermannia hyvin ja tämän näköinen kakku siitä syntyi! Äiti toivoi, että laitan reseptin myös tänne blogiin. Kakku oli todella mehevää ja herkullista, parhaimpia kahvikakkuja joita olen maistanut.

Hermanni on ystävyyskakku. Hermanni perustuu luonnonmukaiselle hiivaprosessille. Se valmistuu 10 päivässä.

Hermannin hoito-ohje:


1. päivä: Tänään sait Hermannin, kaada hänet kulhoon.
2. päivä: Hämmennä Hermannia 2-3 kertaa päivässä mieluiten puulusikalla.
3. päivä: Hämmennä edelleen kuten eilen.
4. päivä: Hermannin on nälkä. Anna hänelle 2 dl vehnäjauhoja, 2½ dl sokeria ja 2 dl maitoa.
5. päivä: Ja taas hämmennellään 2-3 kertaa päivässä.
6. päivä: Jatka hämmentämistä.
7. päivä: .. Ja vielä.
8. päivä: .. Ja vielä yksi päivä hämmennellään.
9. päivä: Hermannin on nälkä. Anna hänelle sama satsi kuin neljäntenä päivänä. Jaa hänet sen jälkeen viiteen samankokoiseen osaan. Laita näistä neljä osaa syrjään ja anna ystävillesi tämän reseptin kera. Hermanni nro 5 pidä itselläsi.
10. päivä: Hermannilla on taas nälkä! Nyt hän saa ruokansa viimeisen kerran..

Anna hänelle tällä kertaa:
1 dl rypsiöljyä
2½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
3 kananmunaa
2 omenaa raastettuna
100 g rouhittua pähkinää
100 g rouhittua suklaata

Sekoita ainekset keskenään ja kaada korppujauhotettuun vuokaan. Paista 170 asteessa n. 1 tunti.

6 kommenttia:

  1. Olipas tämä hauska, olisipas ollut kiva ottaa pienet maistiaiset..oikein mukavaa ja herkullista juhannuksen aikaa sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella herkullinen kakku on.:) Kiitos samoin teille!:)

      Poista
  2. Aika hauska kakku, mutta ei äkilliseen kakkunälkään, kun tekeminen vie noin monta päivää.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tähän vierähtää tovi. Välissäkin kerkeää jo monta muuta herkkua leipomaan ja syömään.;)

      Jos tuota juurta ei satu keneltäkään saamaan, niin ainakin Myllyn Paras -nettisivustolta näkyy löytyvän ohjeet, kuinka juuren voi aloittaa itse.

      Poista
  3. Minäkin sain vähän aikaa sitten Hermannin! Ohje tosin oli erilainen, taikina jaettiin 4 osaan ja jo kahdeksantena päivänä leivottin;)
    Herkullista oli, mutta tuo kakku on kyllä aivan upea! Njamskis<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Hermanni on niin ihana. Ehdottomasti parhaimpia kahvikakkuja, joita olen syönyt! Katselin netistä, että hieman eroavaisuuksia tosiaan hoito-ohjeista löytyy. Herkullinen lopputulos taitaa silti tulla.;) Tästä kakusta tuli oikein komea ja korkea, mehevän herkullinen. Kakku myös säilyy hyvin ja paranee vanhetessaan, kuten kuivakakuilla on tapana.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥