maanantai 17. kesäkuuta 2013

Jauheliha-kasvistäytteiset paprikat


Täytetyistä paprikoista olenkin jo tovin haaveillut. Vähään aikaan en niitä olekaan tehnyt, vaikka ne ovatkin suurta herkkuani! Tästä tulikin varsinaista lähiruokaa, kun mm. paprikat ja kukkakaali ovat paikkakuntamme lähitilalta. Kotimaiset paprikat ovat muuten aivan eri makuisia, todella mehukkaita ja herkullisia. Ihanan makuisia paprikoita tuli, joten täytyypä laittaa resepti muistiin ihan jo itseänikin varten.

Kesäiset jauheliha-kasvistäytteiset paprikat

4 - 5 paprikaa puolitettuina

Täyte:
1 pieni kukkakaali

3 pientä (kesä)porkkanaa

400 g naudan paistijauhelihaa
2 rkl öljyä
2 (kesä)sipulia (+ varret)
1 rkl jauhelihamaustetta
1 rkl paprikajauhetta
MaustePörssin Olympos yrttisekoitusta
(Oregano, basilika, minttu, valkosipuli, mustapippuri, paprikarouhe, rakuuna, fenkoli, vuorisuola 10 % ja sitruunahappo)
soijakastiketta
(suolaa)
tuoretta basilikaa
ruohosipulia

½ rs (à 250 g) kirsikkatomaatteja puolitettuina
½ pkt (à 200 g)  Apetina tuorejuustoa, Toscana
1 pkt (100 g) Apetina snack pack 
(Välimerellinen juusto & aurinkokuivattuja tomaatteja öljymarinadissa)

Pinnalle:
juustoraastetta

Pieni kukkakaali ja pilko porkkanat kuutioiksi. Keitä niitä hetki suolalla maustetussa vedessä, jotta ne hieman pehmenevät. Pilko sipulit, ja paista jauhelihan ja mausteiden kanssa pannulla kypsäksi. Lisää täytteeseen tomaatit, tuorejuusto, feta, kukkakaalit, porkkanat sekä tuoreet silputut yrtit. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Täytä paprikat jauheliha-kasvisseoksella ja ripottele pinnalle lopuksi juustoraaste. Paista paprikat uunissa 200 asteessa n. 15 - 20 min, tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Koristele ruohosipulilla ja tarjoile salaatin ja tuoreen leivän kera.



6 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat ja täytetyt paprikat ovat herkkua. Täytteillä niihin saa aina mukavasti vaihtelua, ja hyvät ainekset näidenkin täytteenä on.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon.:) Paprikat ovat tosi hyviä, onneksi jäi vielä evääksikin! Täytteillä saa mukavasti vaihtelua.:) Tähänkin voisi jauhelihan tilalla käyttää esim. sieniä.

      Poista
  2. Nam, onpas herkullisen näköisiä! Täytettyjä paprikoita olen kyllä syönyt, mutta koskaan en ole niihin porkkanaa tai kukkakaalia laittanut, täytyy kyl päästä kokeilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useimmiten tulee tehtyä täyte riisistä. Vaan nytpä teki mieli käyttää kauden vihanneksia. Syksyllä voisi kokeilla ohra-sienitäytettä.:)

      Poista
  3. Ihanan näköisiä... pitääpä tehä jokunen päivä. Minä tein toissapäivänä kasvistäytteisiä tomaatteja ja iahn yllätyin miten kanssasyöjä söi niistä suurimman osan....hieman epäilin, vaan onneksi olin väärässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytetyt tomaatitkin ovat hyviä, nam. Meilläkin mies tykkäsi näistä PALJON!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥