torstai 4. heinäkuuta 2013

Mansikka-suklaa Brita


Viime viikonloppuna herkuteltiin myös mansikkaisella Brita-tortulla, tein kaakaoisen pohjan, mutta kaakaon voi halutessaan jättää poiskin. Rakastan suklaata sekä mansikoita ja tuo taivaallinen yhdistelmä toteutuu myös tässä tortussa. Mansikoita laitoin väliin sekä päälle oikein runsaasti, niistä ei tässä herkussa kannata pihistellä. Koristelin kakun vielä lopuksi mökkipihalta kerätyillä metsämansikan lehdillä.

Mansikka-suklaa Brita

Pohja:
150 g voita
2 dl sokeria
3 keltuaista
3,5 dl vehnäjauhoja
(2 rkl kaakaojauhetta)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa

Marenki:
3 valkuaista
2 dl sokeria
mantelilastuja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Levitä taikina uunipellille. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, sokeria pikkuhiljaa lisäten ja levitä marenki taikinan päälle. Paista torttua 20-30 minuuttia 175 asteisessa uunissa.

Täyte:
1 prk (2,5 dl) Valio vaahtoutuvaa mansikkakermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
n. 3 rkl sokeria
vaniljasokeria
½ l tuoreita mansikoita

Koristeeksi:
mansikoita
suklaata
syötäviä kukkia tms.

Vaahdota kerma, lisää joukkoon rahka ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi rahkan joukkoon viipaloidut mansikat. Tarkista, onko täyte tarpeeksi makeaa. Täytä Brita-torttu ja koristele esim. suklaavohveleilla, syötävillä kukilla, ja tietenkin mansikoilla.



Kylläpäs täällä blogissa on ollut viime aikoina hiljaista! Ihmiset ovat kai kesälaitumilla. Kai täällä joku vielä käy, vaikka kommentteja tuntuu tulevan nyt niukasti.

23 kommenttia:

  1. NAM NAM NAM!! Rakastan britakakkua, ja vielä noin ihanalla yhdistelmällä kuin mansikka&suklaa! Arvaa onko tätä AIVAN PAKKO testata!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiva että löysit mieluisan ohjeen.:) Kyllä moni taitaa tuosta mansikan ja suklaan yhdistelmästä pitää.;) Kokeile ihmeessä ja kerro mitä tykkäsit.:)

      Poista
  2. Brita on aina herkkua... suklaisena en olekkaan aikaisemmin kokeillut. Kunhan tulee lomalaisia, sitten teen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brita on yksi kestosuosikeistani, ihanaa herkkua. Suklaistakin versiota kannattaa mielestäni kokeilla.:)

      Poista
  3. Herkullisen näköistä. Nam! :)

    VastaaPoista
  4. Näyttää kyllä hyvältä :)

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköistä!:) Suklaista britaa täytyisi kokeilla. Mansikoita minulla on tuolla odottelemassa, että jaksaisin alkaa kakkua tekemään. Mies taitaa odotella tällä kertaa perinteistä mansikkakermakakkua, mutta täytyy ehdotella, jos britakin taas menisi.;)

    Hiljaisemmaksi on mennyt kommentointi ja kävijämäärät, mutta ymmärtäähän sen. Ei kesää viitsi koneen ääressä viettää. Itsekään en ole millään meinannut ehtiä enkä jaksaa blogikierroksia tehdä. Nyt päätin hetkeksi koneelle istahtaa, tai johan tämä aika pitkäksi hetkeksi venähti.;) Vesisade taitaa olla tulossa, niin ei kai tuonne uloskaan ole nyt kiirettä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Mansikkakermakakku maistuu kyllä aina, mutta ei tähän Brita-kakkuunkaan kovin helposti kyllästy, niin hyvää tämä on.;) Minun täytyy ensi kerralla toteuttaa se kauan puhumani pavlova.

      Totta, hiljaista on varmasti muuallakin ja kävijämäärät tipahtavat näin kesällä. Toivottavasti syksyllä kohoavat taas, kun ihmiset alkavat viettää enemmän aikaa kotona ja koneella. Uusia lukijoitakin tämä blogi jo kaipaisi, lukijakunta kun on aika suppea. Onneksi te vanhat tutut jaksatte ahkerasti kommentoida.:)

      Poista
  6. Ihanan näköistä! Ja muutenkin tosi herkullisia päivityksiä oli taas ilmestynyt tänne :-)

    Hiljaista taitaa olla monissa blogeissa näin kesällä. Itsekin päivitellyt vähän laiskasti nyt kun tulee muutenkin oltua koneella niin vähän.

    Mukavaa viikonloppua! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimosa!:) Aika vähän on itsekin tullut koneella oltua ja viikonloputkin menevät täällä mökillä vain puhelimen varassa keikuttua.:) Kommentteihin sentään pystyy vastaamaan, mutta postaukset teen aina vasta kotiin päästyäni koneelle.;)

      Kesällä riittää tekemistä ja nytkin suuntaan tästä suoraan tuonne ulos. Ihana sää ja aurinko paistaa täydeltä taivaalta. Kiitos, hyvää sunnuntaipäivää Sinulle !

      Poista
  7. Brita on kyllä niin hyvää. Pitäisi taas tehdä kun viimeistä pitkä aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brita on yksi parhaimpia kakkuja!:) Kyllä tätä on vähintään kerran kesässä tehtävä.

      Poista
  8. Oih.. tämä on herkkua!! Ja niin helppo tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, on ihana herkku.;) Nopeasti ja helposti valmistuu.:)

      Poista
  9. maailman parhain kakku varmaan =P ihanaa

    VastaaPoista
  10. Miten on mahdollista että mä en ole koskaan tehnyt britaa?? Pitänee korjata asia pian! Monesti leipoisin ja tekisin vaikka mitä, mutta ei me kaksin miehen kanssa saada syötyä niin paljon ja ipana on vielä liian pieni herkuttelemaan :D

    Kommenteista.. mulla tulee välillä ihan huono omatunto siitä miten laiska kommentoimaan mä olen. Pitäisi, pitäisi ja pitäisi terästäytyä siinä asiassa! Arjen pyörittäminen tuntuu vievän kaiken ajan bloggaamiselta ja monesti ajastan useamman postauksen etukäteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vain kokeilemaan Britaa! Voin vaikka luvata, että sen jälkeen haluat tehdä tätä joka kesä! Meillä on ainakin niin, että kyllä yksi Brita täytyy kesässä tehdä. On tämä vain niin uskomattoman hyvää.:)

      Nyt täytyy itsekin vähän tsempata syksyllä taas kommentoimista. Kesällä monet blogit hiljenevät. Arjen pyöritys tietenkin vie myös aikaa. Nyt olenkin lomalla ja kulutan aikaa paljon mökillä, ilman nettiyhteyttä. Tai no puhelimessa on netti, mutta esim. postauksia en mökillä viitsi tehdä.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥