torstai 31. lokakuuta 2013

Välimerellinen kanavuoka


Tässäpä mutkatonta ja hyvää arkiruokaa. Monessa blogissa onkin jo tätä Yhteishyvän reseptiä kokeiltu eri muunnoksin. Äitini teki tätä ruokaa viikonloppuna ja maistelin hieman sitä ja totesin sen olevan oikein herkullista. Nyt oli pakko tehdä kyseistä ruokaa itse, ja teen varmasti uudelleenkin.

Ruoka oli miedon makuista. Voimakkaampia makuja kaipaavan kannattaa maustaa ruokaa enemmän. Ruokaa voisi varioida vaikka sipulilla, valkosipulilla, paprikalla, fetalla, oliiveilla jne. Lisäkkeenä meillä oli kanavuoan kanssa täysjyväpastaa.

Välimerellinen kanavuoka
4 annosta

4 broilerin fileepihviä
2 rkl öljyä
1 sitruunan raastettu kuori
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 pieni kesäkurpitsa
1 rasia (200 g) kirsikkatomaatteja
1 dl kanalientä
200 g ranskankermaa
0,5 dl parmesaanijuustoa
1 rkl sinappia
1 tl rakuunaa

Ruskista fileet kevyesti öljyssä molemmin puolin. Nosta fileet uunivuokaan. Mausta raastetulla sitruunan kuorella, suolalla ja pippurilla. Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Lisää palat vuokaan tomaattien kanssa. Kiehauta kanaliemi. Sekoita siihen ranskankerma, parmesaanijuusto, sinappi ja rakuuna. Valuta seos vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

8 kommenttia:

  1. Tämä on mullakin ollut jo pitkään "kokeilun alla" mutta vielä en ole saanut aikaiseksi!
    Ja kiitos vinkistä, että mausteisen ruuan ystävän kannattaa lisäillä vähän mausteita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En varmasti itsekään olisi vielä saanut aikaiseksi, ellen olisi maistanut ruokaa äidilläni.:)

      Poista
  2. Kuulostaapa ihanalta, tätä pitää tehdä viikonloppuna meillekin. Tuntuu että teen aina samoja kanaruokia joten vaihtelu on tarpeen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miedon makuista, mutta herkullista ruokaa.:) Lisäkkeeksi voi laittaa mitä kukin haluaa, peruna ja riisi nyt ainakin käy. Meilläkin aina samat vanhat tutut ohjeet pyörivät, mutta välillä täytyy kokeilla jotain uutta.

      Poista
  3. Meillä tästä tykättiin.... minä koin mietouden hyvänä asiana...kun broielriruokaiin tulee yleensä laitettua vaikka mitä mausteita....minä maustoin tämän aika sitruunaiseksi....tavallista sipulia tähän kaipasin ja Vilijaanahan olikin kokeillut feta-oliiviversion....muistaaksieni?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mietous itseäni miellytti ja sitruunaa minäkin laitoin reippaasti kun sen mausta tykkään ihan erityisesti. Ensi kerralla kokeilen laittaa juurikin fetaa ja oliiveja, Vilijaana tosiaan sitä versiota teki. Sipulia meinasin laittaa, mutta unohdin. Ensi kerralla sitten, tällä kertaa mentiin siis ihan ohjeen mukaan.

      Poista
  4. Yhteishyvässä on aina hyviä ohjeita. Tämäkin oikein näppärän oloinen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Leivontaohjeitakin voisin kokeilla kaikkia. Ruokaohjeet on pääosin tehty nopeaa & helppoa perjaatteella arkea helpottamaan. Se on tosi mahtava juttu. Juhlapyhiinkin Yhteishyvän ruokaliitteistä löytyy omat ohjeensa.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥