perjantai 29. marraskuuta 2013

Lounassalaattia broilerista


Meillä on arkiruokien suhteen aina tässä ennen joulua joku kyllästyminen käynnissä, myös itse ruoanlaitto on todella nihkeää. Siksi yritänkin aktiivisesti selailla ruokalehtiä ja -kirjoja ja blogeja uusien ideoiden toivossa. Yksi pelastus on nykyään tuo Instagram, josta saan usein inspiraatioita muiden päivän ruokia katsellessa. Tähänkin salaattiin löysin idean sieltä. Salaattiin valikoitui minulle mieluisia aineksia, parsakaali ja feta olivat kyllä tämän salaatin juju. Huomasin samalla, etten ole laittanut blogiin reseptiä hedelmäisestä broilersalaatista, jota usein teen ja olen tehnyt sitä jopa juhliin. Täytyypä korjata sekin tulevaisuudessa ja tehdä taas salaattia uudemman kerran. Tämä salaatti maistuu varmaan sittenkin, kun seuraavaksi iskee kyllästyminen jouluruokiin.;)

Broiler-pastasalaatti

3 dl kypsää täysjyväpastaa
1 rs hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
1 ruukku jäävuorisalaattia
1 parsakaali
½ kurkku
erilaisia tomaatteja
fetajuustokuutioita
1 punasipuli
basilikan lehtiä
mustapippuria
balsamiviinietikkaa maun mukaan

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Keitä tai höyrytä sillä aikaa parsakaali melkein kypsäksi, jätä jäähtymään. Paista broilerinfileesuikaleet pannulla kypsiksi, voit käyttää myös maustamattomia ja maustaa suikaleet valitsemillasi mausteilla. Jäähdytä broilerinfileesuikaleet hyvin. Valuta pasta ja huuhdo se kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa. Kuutioi kurkku, viipaloi tomaatit ja suikaloi sipuli. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja anna maustua hetki viileässä ennen tarjoilua. Tarjoa salaatin kanssa tuoretta leipää ja haluamaasi salaatinkastiketta, tosin ei salaatti sitä välttämättä kaipaa. Meillä oli caesar- ja valkosipulisalaatinkastikkeet vaihtoehtoina.

8 kommenttia:

  1. Broilerisalaatti maistuu aina, minulle ainakin. Parsakaalia en olekkaan yhdistänyt koskaan tällaiseen, vaikka siitä tykkäänkin. Monen päivän pelastus on ruokaisa salaatti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen aina kerralla salaattia kunnon määrän, onpa sitten jotain mitä ottaa evääksi seuraavana päivänä. Eipä tämänkään salaatin kylkeen vaadittu kuin leipää, hyvää oli ja vatsat tuli täyteen. Parsakaali on ihan mielettömän hyvää, käytän sitä paljon ja jatkossa myös enemmän salaateissa.:)

      Poista
  2. Hyvät ainekset.:) Välillä oikein tekee mieli pitää salaattipäiviä, ja silloin tosiaan nämä ruokaisammat salaatit ovat parhaita. Lisukkeeksi sitten aina vähän kevyempiä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli maukasta.:) Minä rupesin jo päivällä kaipaamaan salaattia ja päätin, että sitä on illalla tehtävä ja hyvää oli.:)

      Poista
  3. herkullista salaattia...pitäisi vaan enemmän tehdä näitäkin ja ottaa töihinkin evääksi,kun taas olen lipsahtanut leipäpuolelle melki kokonaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaatti on kyllä mitä mainiointa evästä töihin. Vatsa täyttyy, mutta ruoan jälkeen ei nukahda työpisteen äärelle.;) Kiitos.

      Poista
  4. Aivan valloittava salaatti, niitä tulee tehtyä aivan liian vähän tähän aikaan vuodesta, vaikka juuri nyt pitäisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos... Totta, tähän vuodenaikaan salaatteja pitäisi syödä. Kesällähän niitä tulee syötyä ihan automaattisesti, kun on helteinen keli.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥