Täytyy tunnustaa, jo monta vuotta minulla on ollut yksi heikkous.. Se on ehdottomasti porkkanapiirakka/-kakku. Tähän herkkuun en voisi koskaan kyllästyä.:) Tällä kertaa kokeilin erilaisella ohjeella kuin yleensä. Yhteishyvästä löydän usein kivoja ohjeita. Tähän kakkuun käytin suuntaa antavana ohjeena tätä Porkkana-ananaskakun reseptiä.
Kuorrutteen tuorejuusto vaihtui sulatejuustoon, koska se on mielestäni parempaa ja maukkaampaa, erityisesti porkkanakakun päällä. Kuorrutteesta olisi ehkä tullut "muhkeampaa" tuorejuustolla? Laitoin tomusokeria enemmän, kuin ohjeeseen oli merkitty, mutta kuorrute jäi silti löysähköksi. Kakun paistoin isommassa vuoassa, kuin alkuperäisessä ohjeessa, joten paistoaika puolittui. Muitakin pieniä muutoksia kakkuun tein, jotta sain siitä mieleiseni.
AINEKSET
12 palaa
3 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
1,5 dl ruokosokeria
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
3 pientä porkkanaa
1 dl kookoshiutaleita
1 prk ananasmurskaa
Kuorrutus
200 g maustamatonta sulatejuustoa
2 dl tomusokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
pekaanipähkinöitä
Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon öljy ja yhdistetyt kuivat aineet. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sekoita raaste, kookoshiutaleet ja ananasmurska liemineen taikinaan. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20–22 cm) pohja leivinpaperilla. Paista kakku 200-asteisen uunin alaosassa noin tunnin ajan tai kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta. Kumoa ja jäähdytä. Valmista kuorrutus. Yhdistä tuorejuusto, tomusokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele pähkinöillä.