sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Fazerin sininen suklaakakku


Rakastan erilaisten kahvikakkujen kokeilemista ja maistelua. Blogiin onkin kertynyt näiden vuosien varrella useita reseptejä. Minulle on toki muodostunut myös omat suosikkini, joita teen esimerkiksi juhliin, kun haluan varmasti onnistua. Tiedän useimmiten heti ohjeen nähdessäni, tulenko kokeilemaan kakkua. Niin kävi vähän aikaa sitten Instagramissa, kun vastaan tuli Fazerin sininen suklaakakku. Miten minulta on voinut mennä tällainen ihanuus aivan ohi? Googlen hakutulosten perusteella kyseessä ei ole mikään uusi ohje. Jokin hämärä muistikuva on, että olen joskus saattanut kuulla tästä kakusta vuosia sitten, mutta jostain kumman syystä asia on unohtunut.

Tein nyt lomaviikollani kakkuja valmiiksi pakastimeen. Matkaavat sitten ensi viikolla miehen työpaikalle. Täytyyhän sitä nyt synttärikahvit työkavareille tarjota!

Suosittelen kokeilemaan kakkua myös Maraboun minttukrokanttisuklaalla. Minä tein ihan ensimmäisenä kakun sillä suklaalla. Oli aikamoista herkkua minttusuklaan ystävälle.


Fazerin sininen suklaakakku

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta esim. Van Houten
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
½ levyä Fazerin sinistä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon varovasti käännellen. Lisää maito. Pilko suklaa ja lisää taikinan joukkoon.
Paista voidellussa ja korppujauhoitetussa rengasvuoassa 175 asteessa 45 - 60 min.

17 kommenttia:

  1. Tän kakun nimikin jo kertoo sen, et tän on pakko olla ihan superhyvää :-) Kahvikakkuja tulee kyllä tehtyä todella harvoin, yleensä teen vaan taatelikakkuja joulun aikaan. Koulussa tuli tehtyä erilaisia kahvikakkuja niiiin paljon, että taisin vähän kyllästyä niihin silloin. Mutta nyt vois kyllä pitkästä aikaa tehdä, jotain suklaista tai sit vaikka ihan perus tiikerikakkua :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihana kakku! Minä en koulussakaan kyllästynyt kahvikakkujen tekemiseen, vaikka kolmen vuoden aikana niitä tehtiinkin viikottain. Ovat ihania! Minua kiehtoo niiden helppotekoisuus, ajattomuus ja se mittaamaton muuntelemisen mahdollisuus. Pitäisi joskus laskea, kuinka montaa erilaista kahvikakkua olen kokeillut, luku ei nimittäin ole kovin pieni! Suosikkiinsa ei kyllästy.

      Poista
  2. Varppina on hyvää ja komea onkin. Itsellä ei juurikaan tule leivottua näitä kakkuja, kuin jouluna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Jouluksi tulee aina tehtyä kahvikakkuja, eihän joulu olisi mitään ilman mausteisia kakkuja.;)

      Poista
  3. Minä rakastan kahvikakkujen leipomista! Ja voin kuvitella, miten hyvä kakku tämä on, sekä minttukrokanttisuklaasta tehty kakku myös! Siinä minttukroranttisuklaassa on voimakas mintun maku, tykkään :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se minttukrokanttisuklaa on ihan huippua. Tosi hyvää kakkua tuli silläkin suklaalla. Kahvikakkuja olen leiponut jo pienenä tyttönä äitini kanssa. Niitä on mukava tehdä.:)

      Poista
  4. Oivoi, taas lisää reseptejä kokeilulistalle.;) Pakko olla hyvää, ja eri suklailla saa makuun vaihtelua. Minttukrokanttikin kuulostaa oikein hyvältä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän kakkuun voisi käyttää haluamaansa suklaata. Varmaan tulee kokeiltua vielä monia eri makuja, sillä perustaltaan ohje on hyvä.:)

      Poista
  5. no on mennyt ohi minullakin tämä ohje,jos on jo vanhempaa perua...voisin hyvin kokeilla,millä suklaalla vaan ;)

    VastaaPoista
  6. Ihanan suklaisa! Kokeilen! Minkä kokoiseen vuokaan teit kakun?

    VastaaPoista
  7. Moi. Kiva lukea blogiasi kun olet laittanut omaa mielipidettä kakuista :) Olisiko tämä mielestäsi hyvä joululahjakakku? vanhemmallekin henkilölle. Toki saa vinkata muutakin kuivakakkua tai leivonnais reseptiä millä voisi tehdä joululahjoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai sitten tuo taateli-suklaakakku :D molemmat kuulostavat hyviltä ohjeilta! Voisikohan näitä tehdä etukäteen pakkaseen ja sulatella ennen joulua vai kannattaako antaa tuoreeltaan? kauhea kysymystulva.

      Poista
    2. Kiitos kommentistasi!:) Kyllä tämä Fazerin sininen suklaakakku on ollut todella pidetty ja sopii minusta lahjaksi ihan minkä ikäiselle tahansa.

      Taateli-suklaakakku on ehdottomasti yksi suosikeistani, olen leiponut sitä jo monen vuoden ajan jouluksi ja se saa aina ihastusta osakseen.:)

      Kuorrutetun arabialaisen maustekakun ohje löytyy myös täältä blogista ja kuorrutteen voi halutessaan jättää poiskin. "Kahvikakut" ja "Joulu" -tunnisteiden (sivupalkissa) takaa voit löytää lisää ideoita.

      Maustekakut ovat hyvin säilyviä ja ne voi myös pakastaa. Lahjaksi tulevat kakut olen yleensä antanut tuoreena. Leiponut päivää paria ennen ja säilyttänyt hyvin pakattuna viileässä. Omat kakut leivon aina hyvissä ajoin pakastimeen ja otan tarpeen mukaan sulamaan.

      Mukavaa joulun odotusta! Toivottavasti tästä oli nyt jotain apua.:)

      Poista
  8. Tein ohjeella kakun mutta siinä ei maistunut sokeri. Ehkä sitä voisi lisätä vielä yhden desin.

    VastaaPoista
  9. Juuri laitoin uuniin tällä ohjeella kakun jossa käytin fazerinasuklaata, seuraavaksi kokeilen geishasuklaasta

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥