maanantai 10. helmikuuta 2014

Runebergintortut


Blogistani löytyy jo yksi Runebergintortturesepti, jolla olen iän kaiken tortut tehnyt. Välillä pitäisi kyllä uudistua, joten tänä vuonna kokeilin uutta ohjetta, sillä Katjan tortut Maistuis varmaan sullekin! -blogissa näyttivät sen verran ihanilta ja meheviltä. Eiväthän nämä reseptit nyt loppujen lopuksi paljon toisistaan eroa. Ohjeita on yhtä paljon, kuin on tekijöitäkin.

Kaksinkertaistin taikinan, sillä meillä oli syöjiä sen verran paljon viikonloppuna. Katja oli hänen ohjeellaan saanut 7 kpl isohkoja torttuja. Minä sain tällä annoksella 24 kpl torttuja, osa oli pienempiä. Katja käytti ohjeessaan juoksevaa kasvirasvavalmistetta, mutta minä käytin laktoositonta leivontamargariinia. Käytin taikinaan myös mantelijauhojen lisäksi mantelirouhetta. Tässä minun versioni ohjeesta.


Runebergintortut

24 kpl

3 dl juoksevaa kasvirasvavalmistetta
(tai laktoositonta leivontamargariinia)
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
3 dl vehnäjauhoja
3 dl korppujauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 dl mantelirouhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus jauhettua inkivääriä
(muutama tippa karvasmanteliaromia)

Lisäksi:
vadelmahilloa
tomusokerikuorrutetta

Vaahdota kasvisrasvavalmiste (tai leivontamargariini) ja sokerit keskenään. Lisää yksitellen kananmunat hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon kerma sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Mausta taikina karvasmanteliaromilla. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Tee vuokiin syvennys taikinaan ja täytä vadelmahillolla. Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min. Jäähdytä. Lisää torttujen päälle vadelmahilloa ja koristele tomusokerikuorrutteella.

4 kommenttia:

  1. Sinun Runebergisi on tosi nättejä. Minä en koskaan saa tuota tomusokerirengastakaan noin siististi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Katja! Yllätin ihan itsenikin, kun onnistuivat näin hyvin.:)

      Poista
  2. tosi kauniit tortut olet tehnyt...meillä jäi ihan kokonaan tekemättä,vaikka ei se nyt kovin harmittanut,koska ei se ole kuitenkaan mikään lempileivonnainen itselle ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Runebergintortut kuuluvat kyllä omiin suosikkeihini. Muuten en päivää juhli, mutta tortut ovat vaan niin hyviä, että en niitä ihan hevillä sivuta.;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥