sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Kesän lettukestit ja kuulumisia


Kesälomaterveiset! Olemme viettäneet aikaa mökillä niin paljon kuin suinkin mahdollista. Mökillä en pääse (enkä edes halua) tietokoneelle, joten blogi on viettänyt myös lomaa. Eipä päivityksiäkään teille ole oikein tarjota, sillä en ole tänä kesänä leiponut sittemmin juhannuksen. Pitkään jatkuneet helteet ovat saaneet leivontaintoni sammumaan ja uuvuttaneet koko bloggaajan. En varsinaisesti nauti näin kovista helteistä, sillä kuuma lisää särkyjäni. Loma on mennyt mökillä ulkoruokinnassa eli grillaillessa, olemme tehneet vanhoja hyviksi havaittuja ruokia ja juomia. Jäätelöä ja mansikoita on syöty yllin kyllin. Herneitä syötiin iso säkillinen viime viikonloppuna, kun meillä oli vireaita mökillä. Uitu on, sekä saunottu. Sienimetsään en ole vielä helteiden takia lähtenyt. Torilta olen kerran ostanut kantarelleja, ja niistä tehtiin tietenkin kesän ensimmäinen kanttarellimuhennos uusien perunoiden kanssa. 

Yritämme ainakin kerran kesässä pitää lettukestit mökillä. Paistoimme äitini kanssa vuorotellen lettuja, joten urakka ei ollut kovin suuri. Letut tarjottiin kahvin kanssa mansikkahillon, sokeroitujen tuoreiden mansikoiden ja vaniljajäätelön kera. Tämä oli kyllä niitä loman kohokohtia!

Letuista tulikin nyt erityisen hyviä, sillä käytin lettu- ja vohvelijauhoseosta, joka sisältää luomuvehnää ja luomuohraa. Ohje on jauhopussin kyljestä. Jauhot ostin Punnitse & Säästä -liikkeestä.


Letut tai vohvelit vanhanajan tapaan

1 l maitoa
4 dl Äidin Unelma -lettujauhoa (luomuvehnä, luomuohra)
4 kpl kananmunia
4 rkl sokeria (vohveleissa 1 dl)
1,5 tl suolaa

Sekoita ainekset ja anna turvota. Paista kylmäpuristetulla rypsi- tai oliiviöljyllä (voillakin tulee hyvää). Nauti hillon ja sokerin kera.



4 kommenttia:

  1. Eikös se ole hyväkin pitää välillä ihan totaalista lomaa tietokoneista ja bloggailusta!! :)
    Mukavaa loman jatkoa!
    P.S. Letut olisivat maistuneet minullekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, eiköhän se leivontainspis sieltä taas löydy entistä ehompana tauon jälkeen. Ainakin olen jo ruvennut selailemaan ihania reseptejä.:) Kiitos. Kyllähän letut aina maistuvat.;)

      Poista
  2. Ei näillä kovilla helteillä ole paljon jaksanut blogata, eikä oikein muutakaan. Mutta tekeehän se loma hyvää bloggailussakin. Kiva välillä vain ihan olla ja syödä rauhassa, eikä ensin miettiä kuvien ottoa ja muuta.;) Kunhan ilmat viilenee, jää tällekin harrastukselle taas enemmän aikaa, ja ehkä inspiraatiokin taas löytyy, kun on pitänyt pientä huilitaukoa.:)

    Ihanat lettukestit!:) Lettuja söisi useamminkin, mutta itse olen hirmu laiska niitä paistamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veit kuule sanat suustani! Olisi kesän aikana jotain blogattavaakin ehkä ollut, mutta en jaksanut kaivaa edes kameraa esiin. Ajattelin, että nyt syödään, eikä ajatella kuvaamista tai blogia. Usein oli myös niin hirvittävä hiki, kun sai aterian valmiiksi, että mielessä kävi ennemmin suihku, kuin kuvaaminen.;D

      En itsekään hirveästi välitä lettujen paistosta, joka on sinänsä ihan hyvä juttu, enpähän syö joka päivä lettuja, vaikka niitä rakastankin yli kaiken!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥