tiistai 21. lokakuuta 2014

Kesäkurpitsamarmeladi


Heipä hei pitkästä aikaa! Syksy on nyt jo pitkällä ja talvi tekee kovasti tuloaan, siksi tämäkin ohje tulee vähän jälkijunassa, mutta lupaa kokeilla tätä viimeistään ensi syksynä! Alkusyksystä tein tätä ihanaa marmeladia kesäkurpitsoista talven varalle. Keskitalvella on kiva syödä aamiaisella paahtoleipiä kuuman kahvin tai kaakaon kera.



Sitruunahappoa ostaessani huomasin, että ohjeistuksen suhteen määrät vaihtelivat. Tähän käytin pussin ohjeistuksen mukaan 1 tl, kun alkuperäisessä reseptissä oli 1 rkl.


Ohje Maistuis varmaan sullekin! -blogista.


Kesäkurpitsamarmeladi


1 kg kuorittua kesäkurpitsaa paloina

1/2 dl vettä
3 sitruunan raastetut kuoret ja mehut
800 g - 1 kg hillosokeria
1 rkl sitruunahappoa

Laita kesäkurpitsapalat kattilaan veden ja sitruunamehun kanssa. Kiehauta ja keitä kunnes kesäkurpitsa pehmenee. Soseuta kesäkurpitsat esim. sauvasekoittimella. Lisää soseeseen sitruunoiden raastetut kuoret sekä hillosokeri. Keitä miedolla lämmöllä 30 - 45 min. välillä sekoitellen. Lisää lopuksi sitruunahappo ja purkita marmeladi puhtaisiin lasipurkkeihin.




Kuten teistä jotkut jo tietävätkin, blogin hiljaiseloon löytyy ihan luonnollinen syy. Syyskuun alussa meille nimittäin muutti pikkuinen Patu. Poju on todella ihmisläheinen ja sosiaalinen. Rohkea poika on sopeutunut nopeasti uuteen kotiin sekä kissakavereihinsa Kitiin ja Taneen; 4-vuotiaisiin sisaruksiin jotka täällä meillä jo ennestään asustelivat. Pentuaika menee niin nopeasti ohi, että täällä ollaan vaan nautittu, nautittu ja nautittu!



Mukavia syyspäiviä ja nauttikaa elämästä! Itse nautin luonnosta & sienestyksestä (suppiksia täytyy vielä kerätä) ja lenkkeilystä, jonka olen saanut tauon jälkeen taas aloitettua kovalla innolla. Syksy on mahtava vuodenaika!

Pidän myös talvesta ja joulun odotuksesta. Olen kaivanut jouluisia kirjoja jo esille, ja yksi maustekakkukin on jo leivottu (ohje tulossa).

6 kommenttia:

  1. Syksy on hirveän kiireistä aikaa, kun on säilöntää, sienestystä ja pihan talvikuntoon laittamista. Oman osansa ajasta tarvitsevat tietenkin myös nelijalkaiset ystävämme.:) Talvella ehtii taas paremmin koneen äärelle.:) Ihanat kuvat ja kurpitsamarmeladi on hyvää. Moni ei aina heti arvaakaan syövänsä kurpitsaa.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiireistä aikaa on, teillä varsinkin pihan talvikuntoon laittaminen vie paljon aikaa.;) Totta, kyllä sitä talvella kerkeää istua koneella!

      Poista
  2. Sun kuvat ja somisteet on todellinen ilo silmälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaiset kommentit piristävät kummasti päivää, Kiitos Päivi!:)

      Poista
  3. Heippa Heidi :) ensiluntakin jo ...voi että voisi tulla tännekkin, toisi taas valoisuutta mukanaan ;) kauniita kuvia ja ihana kissanpentu <3 voi suloisuutta.psst.meillekkin saattaa tulla ''joku''uusi perheenjäsen,mutta siitä sitten tuonnenpana...Minulle tuli jo ensimmäinen Joululehti,kivaa,olen lueskellut sitä nyt hiljakseen,etten heti ahmi koko lehteä kannesta kanteen(kaikki vanhatkin Joululehdet on tallessa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa.:) Eipä ole täälläkään lumesta tietoakaan, melkein kesä on nyt taas kun vettä sataa ja lämpöasteita on lähemmäs kymmenen.;) Onneksi on aurinkokin jossain välissä aina paistanut.. Kiitos Vilijaana, Patu on kyllä ihana!<3 Oi, ihania uutisia. Pysyn kuulolla...:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥