Kesälomaterveiset! Olemme viettäneet aikaa mökillä niin paljon kuin suinkin mahdollista. Mökillä en pääse (enkä edes halua) tietokoneelle, joten blogi on viettänyt myös lomaa. Eipä päivityksiäkään teille ole oikein tarjota, sillä en ole tänä kesänä leiponut sittemmin juhannuksen. Pitkään jatkuneet helteet ovat saaneet leivontaintoni sammumaan ja uuvuttaneet koko bloggaajan. En varsinaisesti nauti näin kovista helteistä, sillä kuuma lisää särkyjäni. Loma on mennyt mökillä ulkoruokinnassa eli grillaillessa, olemme tehneet vanhoja hyviksi havaittuja ruokia ja juomia. Jäätelöä ja mansikoita on syöty yllin kyllin. Herneitä syötiin iso säkillinen viime viikonloppuna, kun meillä oli vireaita mökillä. Uitu on, sekä saunottu. Sienimetsään en ole vielä helteiden takia lähtenyt. Torilta olen kerran ostanut kantarelleja, ja niistä tehtiin tietenkin kesän ensimmäinen kanttarellimuhennos uusien perunoiden kanssa.
Yritämme ainakin kerran kesässä pitää lettukestit mökillä. Paistoimme äitini kanssa vuorotellen lettuja, joten urakka ei ollut kovin suuri. Letut tarjottiin kahvin kanssa mansikkahillon, sokeroitujen tuoreiden mansikoiden ja vaniljajäätelön kera. Tämä oli kyllä niitä loman kohokohtia!
Letuista tulikin nyt erityisen hyviä, sillä käytin lettu- ja vohvelijauhoseosta, joka sisältää luomuvehnää ja luomuohraa. Ohje on jauhopussin kyljestä. Jauhot ostin Punnitse & Säästä -liikkeestä.
Letut tai vohvelit vanhanajan tapaan
1 l maitoa
4 dl Äidin Unelma -lettujauhoa (luomuvehnä, luomuohra)
4 kpl kananmunia
4 rkl sokeria (vohveleissa 1 dl)
1,5 tl suolaa
Sekoita ainekset ja anna turvota. Paista kylmäpuristetulla rypsi- tai oliiviöljyllä (voillakin tulee hyvää). Nauti hillon ja sokerin kera.