torstai 22. tammikuuta 2015

Parhaat mokkapalat


Mokkapalahoukutuksia on tullut vastaan joka puolella, joten viimein annoin houkutukselle periksi ja leivoin viime viikonloppuna klassikkoleivoksia, mokkapaloja. Tällä kertaa kokeilin kuuluisaa Helsingin Sanomien Parhaat mokkapalat reseptiä. Tässä ohjeessa ei ole rasvaa ja sokeria säästelty, joten jos haluat hieman hillitympiä mokkapaloja suosittelen edelleen tätä Kotiruoka-kirjan reseptiä, jolla olen mokkapalat leiponut jo vuosia.

Parhaat Mokkapalat

200 g voita
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa

Kuorrutus:
50 g voita
1 pkt (500 g) tomusokeria
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Sulata rasva ja laita jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Sekoita joukkoon voisula. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Sulata kuorrutusta varten voi, sekoita muut aineet keskenään, sekoita seos voisulan joukkoon. Levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle, kuorrute jähmettyy nopeasti. Koristele halutessasi vaikka nonparelleilla.


12 kommenttia:

  1. Mokkapalat on niin herkkua :P enpä ole aikoihin tehnyt niitäkään,jospa tuossa kevään aikan kun alkaa synttärirumpa :D On muuten tosi kiva tuo ostamasi lasinen keksipurkki,tykkään!!Minulla on monta erikokoista ns.kynttiläpurkkia,(joissa on ollut tuikkukunttilöitä)ne on myös kauniita,ei vaan mahdu esille kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mokkapalat onkin sellainen synttärien klassikko, ja en yhtään ihmettele.. Eihän näihin voi kukaan kyllästyä!;) Kiitos, tykkään siitä purkista itsekin tosi paljon. Oli hyvä ja halpa hankinta!:)♥

      Poista
  2. Näitä kaloripommeja tulikin kokeiltua. Tosi hyviä ovat tälläkin ohjeella, mutta aion palata vanhaan perinteiseen ohjeeseen ihan vain pienemmän sokerimäärän vuoksi.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä jää tämäkin resepti käyttöön, vaikka myönnän että sokerimäärä pistää huimaamaan. Omassa vakio-ohjeessani sokerimäärä on alaisempi ja kuorrute maltillisempi. Hyvää saa pienemmälläkin sokerimäärällä.:)

      Poista
  3. Mokkapala on varma herkku, kaikki pitävät niistä :)

    VastaaPoista
  4. Mun poika rakastaa mokkapaloja:) täytyypä testailla tämäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mokkapalat taitaa olla monien lapsien suosikki, takuuvarma hitti siis! Kiva että kokeilet ja käyt täällä kommentoimassa.:)

      Poista
  5. Täytyisikin tehdä mokkapaloja pitkästä aikaa, näyttää niiiin hyville. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥