sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Pappilan piparkakut


Tänä vuonna piparit leivottiin Pappilan piparkakut reseptillä, ohjeen löysin Kotilieden paras joulu -kirjasta.


Pappilan piparkakut
noin 100 kpl

200 g (1 ½ dl) siirappia
400 g (4 ½ dl) sokeria
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
300 g voita
3 kananmunaa
n. 13 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Mittaa siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan ja kuumenna poreilevaksi, mutta älä anna kiehua. Lisää voi, kananmunat ja viimeisenä jauhot, joihin sekoitettu sooda. Sekoita hyvin. Pidä yön yli jääkaapissa.

Anna taikinan hieman lämmetä. Kauli levyksi ja ota muotilla piparkakkuja. Paista tovi 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥