perjantai 4. maaliskuuta 2016

Muumipeikon suklaamuffinssit


Se olisi taas viikonloppu käsillä. Viikkosiivous tehty, samoin ruoka. Nyt odottelen vain, että avomieskin saapuisi kotiin ylitöistä. Tällä hetkellä hänellä riittää töitä niin paljon, kuin ikinä jaksaa tehdä ja siitä saamme olla onnellisia joka päivä sillä edes määräaikaisen työpaikan löytäminen ei ole itsestäänselvyys. Edelleen täällä ollaan peukut pystyssä, että työt jatkuisivat mahdollisimman kauan. :)

Näiden muffinssien leipomisesta on jo muutama viikko aikaa. Näitäkään leivonnaisia ei kannata paistaa liikaa, etteivät muffinssit kuivu liiaksi, vaan säilyttävät mehevyytensä. Kuorruta muffinssit jäähtyneinä ja säilytä jääkaapissa suljetussa rasiassa. Nämä maistuivat kyllä parhaimmalta hieman tekeydyttyään, eli 1-2 pv leivonnasta.

Tuo kuorrutus oli suorastaan syntisen hyvää. Sydämeni taisi kyllä jättää pari lyöntiä välistä, nähtyäni tomusokerin määrän (10 dl). Ohjeessa ei kuitenkaan ole virhettä, ja annoshan on aika isokin. Tuon kuorrutteen ohjeen laitan ehdottomasti korvan taakse jatkojalostusta varten. Sillä voisi esimerkiksi täyttää ja kuorruttaa mehevän suklaakakun. Muumipeikon suklaamuffinssien reseptin olen löytänyt joskus muumikortista.

Muumipeikon suklaamuffinssit
(n. 12-18 kpl)

3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
100 g tummaa suklaata (70 % kakao)
1 dl kermaviiliä
2 rkl kylmää kahvia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita se kermaviilin ja kahvin kanssa ja lisää munaseokseen. Sekoita kuivat aineet ja kääntele varovasti seoksen joukkoon. Lisää taikinaan sulatettu suklaa. Täytä 2/3 vuoasta taikinalla ja paista 175 c:ssa n. 20-25 min.

Kuorrutus:
120 g pehmeää voita
10 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kuumaa kahvia

Sekoita tasaiseksi seokseksi voi, tomu- ja vaniljasokeri, kaakaojauhe ja tuorejuusto. Lisää lopuksi kahvi. Levitä tai pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.

4 kommenttia:

  1. Kylläpä muffinien kuorrute näyttääkin syntisen hyvältä! :)

    Oletko huomannut, että tässä kuussa ruokahaasteen aiheena on amerikkalainen ruokakulttuuri? Kannattaa käydä tsekkaamassa ja ottaa osaa vaikka näiden herkullisten muffinien reseptillä: http://kahdenkeittio.fi/?p=1848

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuorrutus oli kyllä ihan parasta näissä muffinsseissa.:)
      Kiitos tiedosta, pitääpä tutustua aiheeseen.

      Poista
  2. Olen kanssa testannut samaista ohjetta ja kuorrutus oli kyllä todella hyvä, ja mikä parasta, sitä oli reilusti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla!:) Totta, kuorrutus oli tosi hyvä ja kerrankin sitä oli tarpeeksi.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥