torstai 7. maaliskuuta 2013

Pätkis-mokkapalat


Mokkapalat ovat kyllä yksi parhaimmista herkuista jota tiedän! Jos tykkää mintun ja suklaan yhdistelmästä, kannattaa mokkapalat ensi kerralla tuunata pätkiksillä. Jos teet piirakkavuokaan, puolita ohje.:)


Pätkis-mokkapalat (pellillinen, puolita tarv.)

4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
150 g margariinia
pussillinen pätkiksiä

Sulata rasva ja pätkikset kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen munasokerivaahdon sekaan. Sekoita taikinaan viimeiseksi sula rasva ja pätkikset. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Kuorrutus:

n. 4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua voita
n. 4 rkl kahvijuomaa


Sekoita kuorrutuksen kuivat aineet kulhossa. Lisää rasva ja kuumaa kahvia vähitellen, kunnes saat sopivan notkean seoksen. Kaada kuorrutus hieman jäähtyneen kakkulevyn päälle ja levitä veitsellä tai lastalla tasaiseksi. 

Koristele pätkiksen paloilla, suklaa- tai mariannerouheella tms.

- Sähkövatkaimella saat varmasti tasaisen kuorrutteen.

30 kommenttia:

  1. Voi nam!:P Joka puolella taas koetellaan suklaalla. Edellispäivänä poikettiin Fazerin leipomomyymälässä ja mies kielloista huolimatta osti leivän lisäksi ison laatikollisen Taikayö suklaakakkurullaa. Noita erilaisia kakkurullia saa sieltä aina ison laatikollisen alle viidellä eurolla. En ole sortunut (vielä). Päiväkahvin aikaan meinasin, mutta kävin ensin peilin edessä.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Oma suklaan nälkäni kasvoi niin suureksi, että päätin suosiolla antautua.;) En ole muuten koskaan vielä käynyt Fazerin leipomomyymälässä, vaikka n. 20 km päässä sellainen olisi. Täytyy viimeistään ensi kesänä piipahtaa. Tuo taikayö on aivan i-ha-naa!:)

      Poista
    2. Meillä tuo myymälä on reilun 30 km:n päässä, ja aina ohi mennessä poiketaan. Leipä on siellä aina lähes ilmaista ja takuulla uunituoretta. Kannattaa ehdottomasti poiketa tuollaisissa paikoissa.:) Ne kaikki kakkurullat ovat valitettavasti erittäin herkullisia, ja varsinkin Taikayö, suklaassa ei ole säästelty.;)

      Poista
    3. Oi että, kuulostaa kyllä vaarallisen herkullisilta nuo jutut. Uunituoretta leipää nyt ei voita mikään.. Tai ehkä se Taikayö!:) Täytyy kyllä poiketa, kun ensi kerralla sinne suunnalle mennään.:P

      Poista
  2. Tämä olikin vallan kätsy, kun tehty piirakkavuokaan, minäkin välillä pienentelen annoksia ja teen vain osan niin tulee kerralla syötyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy välillä pienennellä annoksia, kun meitä on yleensä vain kaksi syöjää. Tosin usein ujutan herkkuja muillekin perheenjäsenille.:)

      Poista
  3. Ja tätäpäs täytyy viikonloppuna tehdä. Kauppalistaan on jo pätkispussi(t) kirjotettu:)Tuo onkin hyvä juttu tehdä pieni annos, niin ei tule syötyä yli kylkien;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla!:) Pätkikset on niin hyviä, että niitä täytyy muutama syödä sellaisenaan, ja koristeeksikin sopivat piirakan päälle.;) Minulla niitä ei riittänyt piirakan päälle asti...

      Poista
  4. Tämä kuulostaa kyllä taivaallisen ihanalta! Täytyypä laittaa ohje muistiin ja kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, kivaa vaihtelua tavallisiin mokkapaloihin. Minttusuklaa on hyvä yhdistelmä.:)

      Poista
  5. tosi herkullisen näköistä,täytyy pitää mielessä,kun taas(kohta)synttäritarjoiluja pitää suunitella...jos minulta kysytään,niin tykkään mintun mausta kyllä paljon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttu on kyllä ihanaa, miten se voikin sopia niin hyvin yhteen suklaan kanssa?:) Mokkapaloja on kiva tuunata, kokeile vaan.:)

      Poista
  6. Namskis,tuon on pakko olla tosi herkullista!

    VastaaPoista
  7. Voi miten komea piirakka! Pätkis on herkkua joten varmasti myös tämäkin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!:) Mokkapalat taipuvat moneen muotoon, kiva tehdä välillä piirakkavuokaan.:)

      Poista
  8. Voi mikä herkku, pakko paistaa täälläkin.

    VastaaPoista
  9. Ihan loistoresepti,tuli parhaimmat mokkapalat mitä ikinä olen aikaiseksi saanut! :) ja ekaa kertaa kokeilin tätä pätkistuunausta,nam miten herkkua! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pätkis-mokkapalat ovat aivan loistavia, ehkä vielä parempia kuin tavalliset mokkapalat, jotka nekin ovat taivaallisia!;) Tosi kiva, että onnistuivat hyvin ja tykkäsit ohjeesta.:)

      Poista
  10. Tämä oli lasten ihan ehdoton herkku meidän häissämme!
    Tällä reseptillä aion vastaisuudessakin mokkapalat meillä leipoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva kuulla! Tämä on hyvä resepti, leivon mokkapalat nykyään aina tällä samalla ohjeella, välillä teen pätkiksillä ja välillä ilman.:)

      Poista
  11. Ja Nannen blogin kautta löysin tieni tänne, pätkismokkapalojen perässä. Taidan kokeilla heti tänään.

    VastaaPoista
  12. Pätkispiirakkapohja kokeiltu erittäin hyvää namks! kiitos ohjeesta! Tervetuloa katsomaan Lystimäkeen miten onnistuin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että innostuit kokeilemaan ja tykkäsit! Tulenpa kurkkaamaan.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥