perjantai 17. huhtikuuta 2015

Suklainen Rocky Road-piirakka



Tämä on niin ihanaa, että on ihan vaikea löytää sanoja! Resepti on Pullahiiren leivontanurkka sivuilta. Mutta jos leivonnaiseen tulee 400 g pähkinäsuklaata, 150 g vaahtokarkkeja, 200 g voita, kermaa ja kaikkeen tähän tarvitset vain yhden kulhon ja sekoitusvälineen, niin eikö taivaallisuus ole jo taattu?



Yhden kulhon
Suklainen Rocky Road-piirakka

(pellillinen)

Pohja
200 g voita
7 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl sokeria
4 1/2 dl kerma-maitoa
2 kananmunaa
200 g pähkinäsuklaata

Päälle
200 g pähkinäsuklaata
150 g pieniä vaahtokarkkeja

Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään hetkeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää kuivien aineiden joukkoon kerma-maitoseos, kananmunat sekä hieman jäähtynyt voi. Rouhi suklaa veitsellä ja lisää joukkoon. Sekoita taikinamassa sekaisin ja levitä uunipellille (noin 30x40 cm) leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa ensin noin 20 minuutin ajan. 



* Käytin tavallista uunipeltiä, mitoitettu 60 cm leveälle uunille

Kun piirakkapohja on lähes kypsä, rouhi pähkinäsuklaa ja levitä piirakkapohjan päälle yhdessä pienien vaahtokarkkien kanssa. Nosta piirakka vielä uuniin noin 5-10 minuutin ajaksi. Tarkista paiston loppuvaiheessa piirakkapohjan kypsyys cocktailtikulla. Jos pohjan sisään työnnettyyn tikkuun ei tartu märkää taikinaa, on piirakka valmis. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Paloiksi leikkaaminen on helpointa, kun piirakka on huoneenlämpöistä.

*Älä paista pohjaa liian kuivaksi!

Itse laitoin tuohon päälle vielä 100 g tavallista Fazerin sinistä ja kourallisen suolapähkinöitä Fazerin pähkinäsuklaan ja vaahtokarkkien lisäksi. Kuten Rocky Road leivonnaiseen olennaisesti kuuluu, tuohon päälle tulevia aineksia voi soveltaa oman makunsa mukaan. Suolapähkinöiden kaveriksi voisi laittaa vielä vaikka kinuskikastiketta tai dumle-karkkeja. Keksimurska, pekaani- tai cashewpähkinät ja rusinat sopivat niin ikään piirakan päälle.

Piirakka oli mielestäni parhaimmillaan hieman lämpimänä. Tykkään lämmittää suklaaleivonnaisia seuraavanakin päivänä hetken mikrossa ja tarjoilla vaniljajäätelön ja mansikoiden kanssa. Jäätelöä ei nyt ollut mutta ihan liian ihanaa tuo piirakka oli noinkin kahvin kanssa.

Ihanaa ja herkullista viikonloppua!♥

12 kommenttia:

  1. Nam! Mikä vappuherkku! Tätä on ihan pakko kokeilla -tosin minun minivaahtikseni ovat valkoisia, sinun omasi ovat paljon herkullisemman näköisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne!♥ Joo hyvä idea, tämä herkku tosiaan sopii erinomaisesti vappuherkutteluun! Kyllä niistä valkoisista vaahtiksistakin nätti pinta uunissa tulee.:)

      Poista
  2. Nam, niiiiin herkullisen näköinen :P Eipä noista aineista voi huonoa saadakaan, mums :P

    VastaaPoista
  3. Slurps, tästä saisi kyllä hyvät sokeriöverit :) Olen joskus tehnyt Rocky roadista paistamattoman version, mutta paistettua en ole vielä testannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep!:) Pohja on brownies-tyylinen, kostea ja mehevä. Pari minuuttia taisin vähentää paistoaikaa, ettei pohja vaan pääse liian kuivaksi. Tosi hyvää piirakkaa tästä tuli, ja jopa ihminen joka ei yleensä välitä suklaasta piti tästä.:D

      Poista
  4. On kyllä tosi herkulliset kuvat,täytyy pitää mielessä 🍰😛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tällaisesta herkusta voi saada vain herkullisia kuvia! ♥♥

      Poista
  5. Upean näköistä piirakkaa ja varmasti tekemäsi lisäykset pinnalle vaan paransivat tätä. Vielä minäkin joskus tätä teen, vaikka nyt makeat ovatkin meillä olleet "pannassa"....tekisin kyllä, vaan kun ei ole syöjiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paha se on leipoa, jos ei syöjiä ole. Tämäkin piirakka on annokseltaan tosi iso, ja muutenkin sen verran tuhtia syötävää että pienempikin pala riittää viemään makeannälän.. Voisihan tämän annoksen kokeilla puolittaa ja tehdä pienempään vuokaan. Kiitos kehuista Mimmi.

      Poista
  6. Minulla on vielä pelkkä rocky roadkin kokeilematta. Tällainen piirakka kyllä voisi olla vielä kivampi.:)

    VastaaPoista
  7. Minusta tämä on paljon parempaa, kuin pelkkä rocky road, mutta makunsa kullakin.;) Ihanan mehevä brownies-tyylinen pohja takaa nautinnon.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥